Det är dags att städa i App Store nu Apple

Det är dags att städa i App Store nu Apple

Jag startar en app som det uppges att den ska kunna användas för att skapa nya bakgrunder för min iPhone. Appen stoppas direkt av en lång reklamvideo som jag måste titta igenom. Sedan kommer jag in i appen, kan ange några få saker innan nästa stora annons kommer upp. Reklamen visas så ofta och så frekvent att appen är oanvändbar. Ändå finns den i Apples App Store.

Jag har själv skrivit om skräp-apparna i App Store och uppmanat Apple att städa ut appar som utvecklats enbart för att visa reklam, som inte fungerar och som är att betrakta som rena bedrägerier eftersom utvecklarna dessutom vill ha betalt för dem.

Pokémon GO

Gå själv in och gör en sökning på scanners för Pokémon GO. Utgå ifrån att ingen av de appar som påstår att de kan användas för att scanna efter Pokémons. De flesta av dem är skrivna för generation 1 av de små digitala monstren. Det betyder att apparna inte fungerar för den nuvarande versionen.

Gör en sökning på ringsignaler, appar som kan användas för att skapa ringsignaler. Det är App Stores avlopp. Merparten av de här apparna är inte bara subjektivt betraktat skräp, de fungerar inte och är oanvändbara. Fortsätt till kategorin för appar som du kan använda för att skapa bakgrunder för din iPad eller iPhone. Här har du ytterligare ett avlopp. Det är skräp det mesta av det som du hittar på topplistorna.

Det är appar som fyllts med så mycket reklam att du inte kan använda dem. En varningsklocka är att om du inte kan betala för att bli av med reklamen så är syftet inte att skapa en bra app utan det är att skapa en app lite snabbt och sedan fylla den med reklam.

Bedrägerier

Johhny Linns har granskat och gått igenom ett antal appar i App Store där det handlar om rena och mycket uppenbara bedrägerier. Det är appar som helt inte kan fungera så som de beskrivs. Det är rena påhitt men de drar in tiotusentals dollar i månaden till sina utvecklare.

Jag är fullt medveten om att det är svårt, för att inte säga mycket svårt att dra en gräns mellan vad som kan antas vara en bra app och en dålig app. Det blir ett subjektivt tyckande och det ska inte Apple ägna sig åt. Det ska du och jag som kan anses utgöra marknaden avgöra. Dåliga appar ska få ett dåligt betyg, låg försäljning och de ska rasa ned på topplistorna men det är inte dåliga appar jag avser. Det är de rena bedrägerierna, appar som objektivt sätt inte går att använda – bedrägerier.

De apparna ska inte ha en plats i App Store.

Lägg sedan till appar där det är helt uppenbart att de inte har skrivit för något annat syfte än att visa så mycket reklam som det är möjligt på så kort tid som det är möjligt.

Det är dags att städa i App Store nu Apple därför att i förlängningen så handlar det om trovärdighet – som för vilken annan butik som helst.

Den vidrigaste kategorin i App Store

Städa ut vraken ur App Store

Johnny Linns granskning hittar du här.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This