Comey synade Trumps bluff

Comey synade Trumps bluff

James Comey, sparkad FBI-chef, synade Donald Trumps bluff och igår kom erkännandet – den amerikanska presidenten har inga bandinspelningar från sina samtal med Comey.

USA har en president som sitter och leker Bluffstopp på Twitter, han ljuger, antyder och tror uppenbarligen att han är smartast i församlingen. Det hela landar på en förpubertalt barnslig nivå med en ännu lägre intellektuell nivå.

Elegant

James Comey synade Trumps bluff och lät sig inte skrämmas eller påverkas under sitt förhör inför senatens utskott.Comey lyfte upp frågan igen på agendan genom att säga “Herre Gud, jag hoppas att det finns inspelningar”. Jag tror inte för en sekund att det var spontant utan tvärtom mycket genomtänkt. James Comey var förberedd. Han hade lämnat in ett skriftligt vittnesmål dagen innan han skulle vittna och kom mycket väl förberedd till förhören och svarade på alla frågor.

Under förhöret så satte han fokus på presidentens uttalande vilket ledde till att utskottet efterfrågade eventuella bandinspelningar. Under 40 dagar så duckade Donald Trump undan frågorna och meddelade att han inte var beredd på att svara på om han hade bandinspelningar eller inte. Det skulle han svara på senare var beskedet.

Farsartat

Nu meddelar landets president att han inte gjort några inspelningar och inte har några inspelade samtal. Det hela är farsartat och bidrar ytterligare till att USAs betydelse i världen förminskas. Donald Trump har redan lämnat över stafettpinne när det handlar om miljöarbete till Kina och han har straffat ut sig ur samarbetet med den Europeiska Unionens ledare. USA ska satsa på kol och drar sig ur miljöavtal och handelsavtal.

Trumps tal om “making America great again” är tomt prat och det Trump inte tycks inse är att alla hans uttalanden och alla hans inlägg på Twitter mycket väl kan komma att bli underlag i utredningen av hans eventuella försök att påverka utredningen av hans administrations kontakter med Ryssland.

Antydningar, glidningar och vaga uttalanden kan bilda ett mönster som skulle kunna leda fram till att Robert Mueller, den tillsatta specialåklagare. rekommenderar ett åtal mot presidenten.

Avskeda

Nu flaggar Trump för att han han komma att avskeda Robert Mueller. I en intervju med Fox News säger Trump:

– Mueller är väldigt, väldigt nära vän med Comey, vilket är väldigt besvärande.

Det tycks aldrig ta slut, inte en lugn dag utan att cirkusen visar upp nya uppträdanden.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This