Nya macOS och iOS 11 uppdaterar din tvåfaktor-inloggning automatiskt

Nya macOS och iOS 11 uppdaterar din tvåfaktor-inloggning automatiskt

iOS 11 och macOS kommer att automatiskt uppdatera till den den nya versionen av Apples tvåfaktor-inloggning i samband med att du uppdaterar dina enheter.

Tvåfaktor-inloggning innebär att ditt Apple ID skyddas med namn, lösenord men också med en pinkod som skickas till dina anslutna enheter. Poängen med det är att skapa ytterligare ett lager och ytterligare ett skydd för ditt konto.

För tydlighetens skull ska sägas att detta inte är ett krav. Du kommer inte att tvingas att uppdatera och du kommer inte att tvingas att slå på eller aktiva två-faktor inloggning i och med att du uppdaterar till iOS 11 eller macOS High Sierra. Däremot, har du den gamla typen av Tvåfaktor-skydd så kommer du att automatiskt att uppdateras till den nya, säkrare versionen i samband med uppdateringen.

Tillbaka

Apple har haft tvåfaktor-skydd för ditt Apple ID sedan ganska lång tid tillbaka och när en ny version infördes för några år sedan så existerade alltså två versioner. iOS 11 och macOS kommer att uppdatera din tvåfaktor-inloggning, automatiskt till den nya versionen i samband med att du uppdaterar.

Användare som idag har haft tvåfaktor-skydd har fått ett mail från Apple som förklarat uppdateringen.

If you install the iOS 11 or macOS High Sierra public betas this summer and meet the basic requirements, your Apple ID will be automatically updated to use two-factor authentication. This is our most advanced, easy-to-use account security, and it’s required to use some of the latest features of iOS, macOS, and iCloud.

Once updated, you’ll get the same extra layer of security you enjoy with two-step verification today, but with an even better user experience. Verification codes will be displayed on your trusted devices automatically whenever you sign in, and you will no longer need to keep a printed recovery key to make sure you can reset a forgotten password.

Skillnaden, den synliga skillnaden, mellan de två metoderna är att den nya versionen skickar pinkoden till alla dina anslutna enheter. Apples gamla metod skickar pinkoden bara till en enda enhet.

Rekommenderas

Har du inte aktiverat och slagit på tvåfaktorskydd för ditt Apple ID så är det något jag varmt rekommenderar att du faktiskt gör. Det är ett extra lager och ett extra skydd för ett av Brian absolut viktigaste konton, Apple ID. Du handlar i Apple Store och App Store med titt Apple ID, alla filmer, alla musik, appar och program är registrerade och knutna till till Apple ID. Det är också det konto där alla dina Apple-prylar finns registrerade. Det är också det konto som används för att spåra prylar som kommit på avvägar.

Kort sagt – det är ditt viktigaste konto.

Macken: Så slår du på Tvåfaktor-inlogging

 

Mackens Fråga: Ska Apple delas upp?
Share This