Tillbaka till MacBook Pro – del 1

Tillbaka till MacBook Pro - del 1

Tillbaka till MacBook Pro – del 1

Så var det dags att ta steget tillbaka till MacBook Pro. Jag valde en MacBook Pro, 13-tum med 16 GB RAM och en 256 GB hårddisk. Den mindre modellen med Touch Bar.

I den här korta artikelserien så kommer jag att berätta steg för steg hur jag startar upp den nya datorn och sedan följer en test, en recension och ett betyg på Apples nya bärbara dator.

Time Machine

Steg 1 är att antingen göra en färsk säkerhetskopia av min MacBook Air med Time Machine. Det är nämligen den datorn jag ska starta upp min nya MacBook Pro ifrån. Den har stått på kontoret, mer eller mindre stationär i över ett år men jag har uppdaterat den och underhållit den så den är fullt körbar. Jag skulle alltså kunna göra en färsk säkerhetskopia med Time Machine och sedan kopiera den till min nya MacBook Pro.

För att spara tid så väljer jag en enklare och snabbare metod och det är att köra över innehållet i min MacBook Air direkt via det som kallas Target Mode. Det innebär att jag sätter min MacBook Air i Target Mode och sedan ansluter jag min nya MacBook Pro med hjälp av Migrations Assistenten. Det kanske låter mer komplicerat än det är.

Sladd

Först ansluts MacBook Air via Ethernet, alltså via sladd. Jag har USB-adaptern som gör det möjligt och det är ett krav. Du kan inte sätta en MacBook Air i Target Mode (har jag fått veta) utan att slå av det trådlösa nätverket och ansluta med sladd. Sedan är det bara att starta Migrations Asssistenten och följa instruktionerna – det vill säga att du ska skicka alla data till en annan Mac. Efter några få klick så säger Migrations Assistenten att din dator, i det här fallet en MacBook Air, nu kommer att synas på det lokala nätverket.

Väntan

Steg 2 – sedan startar du din nya dator, i det här fallet min MacBook Pro, och väljer att återställa den från en annan dator. Den upptäcker då MacBook Air och sedan är det bara att följa instruktionerna, mest handlar det om att bekräfta valen och resten sköter sig själv.

Steg 3 – är väntan medan all information, alla program och alla dokument överförs från Mac Book Air till MacBook Pro.

Den tid det tar beror naturligtvis på hur mycket data och program du har – hur mycket information som ska skickas från den ena datorn till den andra. I mitt fall så tog det ungefär en timme innan min nya MacBook Pro startade om och alla data var överförda och på plats.

Checklista

. Slå av wifi i MacBook Air
. Anslut MacBook Air med sladd (USB-adapter)
. Starta Migrations Assistenten
. Ange att du ska skicka data från MacBook Air
. Starta din nya dator
. Ange att du ska återställa den från en annan dator
. Du bör nu se din andra dator på nätet
. Välj din andra dator

Nu är det bara att vänta tills alla information flyttats över.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.