Scott Forrestal ska berätta om hur iPhone skapades

Scott Forrestal ska berätta om hur iPhone skapades

Scott Forrestal ska berätta om hur iPhone skapades

Scott Forrstall har inte gjort några uttalanden sedan han fick lämna Apple efter en intern strid med Tim Cook. Nu kommer han att prata iOS och hur iPhone skapades i samband med ett event hos Computer History Museum.

För er som inte känner till historien så var Scott Forrstall ansvarig för utvecklingen av iOS och han sågs som Steve Jobs kronprins. När Apple lanserade Apple Maps så visade det sig snabbt att kartappen och tjänsten inte fungerade. Det hela utvecklades till en utdragen pinsam historia och till slut ville Tim Cook som nyligen utsetts till chef efter Steve Jobs att Scott Forrstall skulle be användarna offentligen om ursäkt. Forrstall vägrade, placerades i karantän och fick lämna Apple.

Framträdande

Nu kommer Scott Forrstall att göra ett sällsynt framträdande och berätta om hur iPhone skapades.

During 2006, the year before the iPhone was introduced, it seemed that innovation in mobile devices was beginning to slip away from Silicon Valley. Wireless computing was advancing more quickly in Europe than it was in the United States. That all changed abruptly when Steve Jobs stepped onstage at Moscone Center in San Francisco and asserted he was introducing “three revolutionary products” in one package—the iPhone.

How did iPhone come to be? On June 20, four members of the original development team will discuss the secret Apple project, which in the past decade has remade the computer industry, changed the business landscape, and become a tool in the hands of more than a billion people around the world.

Part 1: Original iPhone Engineers Nitin Ganatra, Scott Herz, and Hugo Fiennes in Conversation with John Markoff

Part 2: Original iPhone Software Team Leader Scott Forstall in Conversation with John Markoff

Den 20 juni, på tisdag, intervjuas Scott Forrstall.

Computer History Museum

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.