Nya Twin Peaks är obegripligt flum

Nya Twin Peaks är obegripligt flum

Nya Twin Peaks är obegripligt flum

Jag har bestämt mig. Nya Twin Peaks är inte genialiskt. TV-serien ligger inte på en så hög intellektuellt nivå att jag inte förstår det jag sitter och tittar på. Jag förstår det inte därför att det är ostrukturerat dravel och flum.

Jag var osäker efter de fyra första avsnitten. Jag visste inte riktigt om det var ren och skär idioti som jag satt och tittade på eller om det var genialiskt. Efter ytterligare två avsnitt så vet jag.

Inget genialiskt

Det finns inget genialiskt i berättartekniken, filmandet eller historien. Det finns inget genialiskt i att kasta sig mellan psykeliskt flum och klipp från gamla avsnitt. Det är inte bra tv och sedan får det vara hur kritikerrosade manusförfattare och regissörer som det vill. Det blir inte bättre för det.

Nya Twin Peaks är möjligen ett försök att vaska ännu mer pengar ur en ikonisk tv-serie som på sin tid var nyskapande. Idag 2017 är det bara förvirrande, osammanhängande och obegripligt.

Jag förstår inte det jag sitter och tittar på därför att det är för många, för långa och för obegripliga scener som staplas på varandra. Sedan spelar det ingen roll att tv-recensenter sitter och petar i sitt eget navelludd och låtsas att förstå att det vi tittar på handlar om något djupt existensiellt och viktigt. Jag köper inte deras hemvävda tolkningar som bara har ett enda syfte – att försöka att förklara för oss vanliga dumskallar att det här faktiskt är riktigt bra. Det är bara det vi inte begriper det.

Skräddaren

Jag är dödligt less på de som klättrar upp på höga hästar och iklär sig rollen som skräddaren som ska sy kungens nya kläder och som klär något innehållslöst med en massa ord. David Lynch må vara kritikernas älskling och han har onekligen gjort en masa riktigt bra tv och film. han har till och med gjort nyskapande film och tv. Nya Twin Peaks kan inte räknas in i den skaran av produktioner.

Nya Twin Peaks är dålig tv.

Så. Nu är det sagt.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.