Nordkorea pekas ut för Wannacry-attacker

Nordkorea pekas ut för Wannacry-attacker

Nordkorea pekas ut för Wannacry-attacker

Amerikanska the Homeland Security och FBI pekar ut Nordkoreas statligt anställda hackare som ansvariga för Wannacry-attacken nyligen. Enligt underättelseorganisationernas rapporter som har Nordkorea attackerat ett stort antal länder sedan 2009.

Nordkoreas hackare har även fått ett eget namn, “Hidden Cobra”, och enligt rapporten så handlar det om statligt anställda och statligt utbildade hackare som opererat ute på nätet sedan 2009.

According to the report, the weapons in Hidden Cobra’s arsenal include DDoS botnets, keyloggers, remote access tools and different variants of malware and tools. It also said that the group is commonly referred to in the media as the Guardians of Peace and the Lazarus Group. In other words, the US is saying that the state-sponsored Hidden Cobra is the same group responsible for the massive Sony Pictures hack in 2014 carried out by a group calling themselves the Guardians of Peace. It might also be responsible for the WannaCry ransomware, which recently took a lot of PCs hostage using the NSA hacking tools that leaked to the public.

Engadget

Uppgifterna i rapporten kommer sannolik inte som någon större överraskning för flertalet. Nordkorea pekades ut för attackerna mot Sonys nät som en hämnd för filmen The Interview och det finns även tecken som tyder på att det kan vara Nordkorea som attackerat Pakistans banknät.

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.