Apple gör iMessage ännu säkrare

Apple gör iMessage ännu säkrare

Apple gör iMessage ännu säkrare

Apple kommer att göra iMessage ännu säkrare och även kryptera säkerhetskopior som lagras i iCloud. Den nya funktionen kommer i iOS 11 och samtidigt som funktionen att kunna synkronisera meddelanden mellan alla dina enheter.

iMessage är en starkt skyddad och krypterad meddelandetjänst men det har funnits en svaghet i hela systemet – dina kopior som du har lagrats på iCloud, Apples molntjänst. Det betyder att myndigheter skulle kunna kräva ut dina meddelanden och med en domstolsorder i handen så skulle Apple tvingas att lämna ut informationen.

När iOS 11 rullas ut senare i höst så kommer alla säkerhetskopior på iMessage-information att krypteras och skyddas med nycklar som Apple inte har eller kommer åt. Samtidigt kommer en funktion där alla meddelanden synkroniseras mellan alla dina enheter.

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.