Tillbaka till laptop-världen

Tillbaka till laptop-världen

Tillbaka till laptop-världen

Nej, det blir ingen ny iPad Pro. Jag vänder tillbaka till laptop-världen och kommer att investera i en ny MacBook Pro 13-tum. Modellen med Touchbar.

Det är inte så att jag blev besviken över det Apple visade upp under sin keynote, tvärtom. Apple tar flera viktiga steg mot att utveckla iOS för iPad till en ännu bättre lösning med Files/filer, multitasking och andra funktioner. Det gör att iPad och iPad Pro växer ut till ett riktigt bra alternativ för säkert 95-96 procent av alla användare men inte för mig.

Verktyg

Jag vill kunna använda alla mina verktyg och jag vill kunna jobba med hemsidor, appar och nätbutiker obehindrat. Här finns, som jag redan berättat, en brygga mellan iOS och macOS och den finns där även med iOS 11. Det finns inte heller några förutsättningar för att jag ska kunna jobba med mySQL, Apache och PHP lokalt i en iPad Pro. Prestandan räcker och blir över men det är två skilda världar och aldrig mötas de två. Det blir jag som får byta och ändra på mig.

Jag byter alltså till Apples helt nya MacBook Pro 13-tum med Touchbar, 16 GB RAM och en SSD-disk på 256 GB.

Tillbaka till laptopvärlden och nu är frågan vad jag ska göra med mig iPad Pro men det blir en senare fråga.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.