Det blir nog ingen mer iPad Pro

Det blir nog ingen mer iPad Pro

Det blir nog ingen mer iPad Pro

I över ett år så har jag dragit runt i världen med min iPad Pro och den har använts för att producera massor med texter, skisser och inte minst så har jag använt den för den här bloggen men nu lutar det åt att det inte blir någon mer iPad Pro.

Det är inte så att prestandan inte räcker till, inte alls, utan snarare så att mina arbetsuppgifter förändrats en smula och då fungerar det inte med en iPad Pro.

Verktyg

Jag bygger och designar alltmer för WordPress och WooCommerce på egen hand, utan inblandning av utvecklare, och det ställer andra krav på mina verktyg.

Ett av mina viktigaste verktyg i jobbet med webbplatser är MAMP Pro. Det är en lösning för att snabbt lägga upp nya webbplatser komplett med databas och teknisk lösning. Jag lägger numera upp alla byggen lokalt i min egen dator, jobbar med dem där tills de är nästan klara och sedan flyttas de ut på nätet.

Det är här iPad Pro inte fungerar. Det finns inget MAMP Pro för iPad Pro och det lär aldrig komma någon sådan lösning heller.

Laptop

I allt övrigt så har min iPad Pro klarat alla de uppgifter som jag önskat att använda den till. Jag har ritat, skissat, tagit fram designunderlag, skrivit massor och kommunicerat i massor. Den har på alla punkter, fram till nu, kunnat ersätta min gamla MacBook Air. Jag har kunnat jobba på samma sätt, lika snabbt och det har fungerat alldeles utmärkt och jag hävdar fortfarande att en iPad Pro är en laptop för de flesta av oss.

Behovet av MAMP Pro får anses utgöra ett undantag. Det är inget program och ingen lösning som någon lär ha behov av utanför webbutvecklingsvärlden.

13-tum

Blir det ett byte så blir det ett byte till en Macbook Pro 13-tum. Den större, 15-tum blir lite för stor, lite för tung eftersom jag som sagt reser en del med mina Apple-prylar så betyder vikt och storlek en hel del. Jag kommer förmodligen att välja mellanmodellen med 16 GB RAM, Touchbar och en SSD på 256 GB. Det som återstår är lite funderande, en koll vad som kommer under Apples keynote.

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.