War Machine lyfter aldrig

War Machine lyfter aldrig

Netflix uppges ha satsat 60 miljoner dollar på filmen War Machine och lyckades få Brad Pitt att spela huvudrollen i en film som skrivs som en absurd, svart komedi och parodi om kriget i Afghanistan. Filmen har ett problem, den lyfter aldrig och tar aldrig fart.

War Machine lyfter aldrig

War Machine lyfter aldrig

Det är samma rätt makliga tempo, scen efter scen med halvkorrupta politiker och stelbenta byråkrater. Det är grovt utmejslade stereotyper och Brad Pitt gör det han kan med manuset och jag vet inte om det är regin eller manus som är problemet för det händer i stort sett ingenting, eller väldigt lite.

Dialog

Bristen på action är i sig inget problem om det exempelvis finns en blixtrande dialog av den typ som finns i Wag the Dog eller i Aron Sorkins briljanta tv-serier och filmer men även det saknas i War Machine.

Filmen saknar spänst, stuns och udd och det borde en absurd, svart komedi och parodi onekligen ha om den ska fungera. Den kanske rent av borde orka med att framkalla ett och annat skratt också, vad vet jag, men det tyar inte War Machine med det heller.

Utan djup

Sextio miljoner dollar för lite drygt två timmar rätt seg, händelsefattig, dialogfattig film utan egentligt djup kan inte räddas av Brad Pitt och som investering betraktat så är den ganska misslyckad. War Machine är helt enkelt ingen särskilt bra film och det är min gissning att Netflix hade väntat sig mer och hoppats på mer nu när streamingtjänsten tar steget in bland de stora aktörerna om marknaden.

Betyg

Film: War Machine
Regissör: David Michôd
Skådespelare: Brad Pitt, Anthony Hayes, John Magaro m.fl
Betyg: