Undertexter kan leda till att din dator tas över

Undertexter kan leda till att din dator tas över

Undertexter, översättningar, för via mediespelare kan leda till att din PC (Windows) kan tas över av obehöriga. En säkerhetsbugg i hanteringen av undertexter gör att en sårbar dator kan kapas.

Det är säkerhetsföretaget Check Point som upptäckt buggen och som visar hur den kan exploateras (videon nedan)

 

VLC, Kodi, PopcornTime och Stremio är mediespelare som visat vara sårbara. Några av dem har redan uppdaterats medan andra jobbar på att ta fram en ny. Buggfixad version.

Bleeping Computer

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This