Donald Trump medger det Vita Huset dementerat några timmar tidigare. Formellt och juridiskt så kan Trump, i sin egenskap av president agera på detta sätt. Det kan däremot leda till att allierade och samarbetspartners slutar att dela information med USA.

Lägg sedan till att Donald Trump riskerar att röja källor vilket i den här branschen kan vara detsamma som en dödsdom.

Trumps “läckande” kan som sagt få dramatiska konsekvenser för USA. Andra länder kan sluta att dela information med USA eftersom de aldrig kan vara säkra på att landets president inte spontant väcker att dela med sig av information som inte har godkänts för att lämnas vidare.

Julie Pace är Associated Press korrespondent i Vita Huset.

Utlämnar

De här nya turerna utlämnar ju även hans egen säkerhetsrådgivare, H. R. McMaster, som meddelade pressen på tisdagsmorgonen.

“Jag var i rummet. Detta hände inte”

Det hände, Donald Trump, hans arbetsgivare har sagt att det hände.

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This