Trump medger att han delat information med Ryssland

Trump medger att han delat information med Ryssland

Tvärtom vad Vita Huset först sade så delade Donald Trump med sig av information till den ryska utrikesministern och den ryske ambassadören i USA i samband med mötet nyligen.

Donald Trump själv medger att han delat information med Ryssland och han försvarar det med att han rätt att göra det och att han gjorde det för att bekrämpa terrorism och se till att flygresenärer är säkra.

U.S. President Donald Trump on Tuesday defended his decision to disclose information to Russian officials during a White House meeting last week, saying he had an “absolute right” to share “facts pertaining to terrorism and airline flight safety.”

The president took to Twitter to counter a torrent of criticism, including from his fellow Republicans, after reports that he had revealed highly classified information about a planned Islamic State operation.

Förnekade

Efter Washington posts avslöjande så förnekade Vita Huset att USA delat information med Ryssland. Vita Huset sa att den enda information som delats med Ryssland var öppen, publik information.

Nu kommer nya uppgifter från Donadl Trump själv. Han har delat information med Ryssland, han säger sig ha rätt att göra det och han gjorde det för att kunna bekämpa terrorister.

“As President I wanted to share with Russia (at an openly scheduled W.H. meeting) which I have the absolute right to do, facts pertaining to terrorism and airline flight safety,” Trump said on Twitter. “Humanitarian reasons, plus I want Russia to greatly step up their fight against ISIS & terrorism.”

Reuters

Rätt

Juridiskt så har presidenten en långt gående rätt att deklassificera hemlig information och den amerikanska presidenten har också långt gående rättigheter att dela information med främmande makt om han så önskar.

Missa inte Mackens fråga!
Share This