Trump han knapp landa innan han fortsatte kriget mot medierna

Trump han knapp landa innan han fortsatte kriget mot medierna

Tillbaka på amerikansk jord igen och tillbaka till kriget mot medierna. Donald Trump är hemma och han låter som vanligt men det finns en liten nyansskillnad i hans twittrande som kan visa sig vara ett svaghetstecken.

Det är inte riktigt samma tvärsäkra uttalanden, inte samma retorik och inte riktigt samma ton längre.

Trump är pressad och kan inte längre vifta undan alla anklagelser med att allt är påhitt. Senatens underättelseutskott utreder Trump-administrationens kontakter med Ryssland och det finns en specialåklagare, förre FBI-chefen Robert Mueller, som ska utreda samma anklagelser. Lägg sedan till att New Times, Wall Street Journal och andra medier visat sig ha rätt i de uppgifter de har publicerat tidigare och nu sätts fokus på hans egen svärson.

Okunskap

Donald Trump visar återigen upp sin djupa okunskap när det gäller den amerikanska konstitutionen, medias roll och den enskildes lagskyddade rätt att prata med medierna. Blotta tanken att etablerade, seriösa medier skulle fabricera källor, ljuga helt medvetet och därmed riskera allt, precis allt det förtroendekapital de har byggt upp är absurd.

Såll

Trumps twittrande handlar också om att hans egen administration läcker som ett såll och vare sig Bannon, Spicer eller de övriga som ingår i hans stab som rådgivare har lyckats att få stopp på läckorna. Hans egen mediastab har tvärtom lyckats spä på mediacrikusen och hålla liv i skandalerna genom märkliga uttalanden och undanflykter. De gånger då Vita Huset uttalat sig säkert, och har förnekat så har Donald Trump själv slagit undan fötterna på dem genom att bekräfta det medierna påstår.

Det finns ingen fungerande mediastrategi, ingen samordning och i toppen finns en chef som ingen lyckas styra.

Inte vinna

Med risk för att bli tjatig – det här är ett krig som Trump inte kan vinna därför att han har fel.

Missa inte Mackens fråga!
Share This