Stopp för datorer på flyg även i Europa

Stopp för datorer på flyg även i Europa

Amerikanska Homeland Security överväger att inför ett förbud för datorer på flyg till USA även för Europa. Ett besked kan komma idag torsdag.

Förbudet innebär att den största elektroniska pryl som du för ta med dig in i kabinen är din smarta telefon. Det är inte helt klart om förbudet även omfattar surfplattor. Förbudet har redan införts på flygningar till USA från tio flygplatser i Nordafrika och Mellan Östern.

Baksida

Baksidan av förbudet är att om någon smugglar ombord en bomb i en dator eller en surfplatta så kommer den att ligga i bagagerummet. Detsamma om en elektronisk enhet fattar eld, exempelvis om det blir något fel med batteriet. En eventuell brand kan då inte släckas.

The FAA recorded 33 incidents in 2016 of personal electronic devices carried into cabins by passengers causing fire emergencies during flights, according to an FAA document reviewed by The Daily Beast. Of these, three were in laptops and two in tablets.
Two of the most serious were on Delta flights and both involved laptops.

The Daily Beast