Samsungs säkerhetsfunktion luras med en kopiator

Samsungs säkerhetsfunktion luras med en kopiator

Det är inte bara Samsung Galaxy S8 ansiktigenskänningsfunktion som enkelt går att lura med ett foto. En kopieringsmaskin, en kamera och en kontaktlins kan också användas för att lura retina-funktionen i telefonen.

Ansiktsigenkänningsfunktionen i Samsung Galaxy S8 kan enkelt luras med ett foto. Nu visar det sig att även retina-funktionen kan luras. Det är en en funktion som fotograferar ditt retinamönster och som sedan låser upp telefonen – om mönstret stämmer.

Lura

En kamera, en kopiator och en kontaktlins är det som behövs för att lura säkerhetsfunktionen som beskrivs som “is “one of the safest ways to keep your phone locked.” Det är Samsung egna ord men nu visar det sig att både ansiktsigenkönningsfunktionen och retina-funktionen i den nya telefonen går att lura.

Samsungs nya flaggskepp har haft det motigt när säkerheten i telefonen testats, liksom hur mycket den tål av lite omild behandling och tillfråga på allt så får den dessutom stryk av den betydligt äldre iPhone 7 i prestandatester.

Lita inte på ansiktsfunktionen i Samsung Galaxy S8

Samsungs flaggskepp är mycket ömtålig

Samsung Galaxy S8 får stryk i ny test

Missa inte Mackens fråga!
Share This