Så här skulle Apple kunna förbättra iOS för iPad

Så här skulle Apple kunna förbättra iOS för iPad

MacStories Fredrico Viticci har samlat sina önskemål och förslag för ett bättre iOS för iPad i en grundlig och omfattande genomgång som inte bara handlar om några enstaka förslag – det är en önskan om ett bättre operativsystem för att skapa en bättre produkt.

Det handlar om att skapa ett helt nytt iOS som verkligen tar tillvara iPad:ens styrkor och fördelar och som gör skillnad mellan iOS för din iPhone och iOS för din iPad. I grunden handlar det om att skapa ett operativsystem som anpassats för iPad från grunden och upp.

 

Viticci föreslår att Apple överger den traditionella ikonvisningen och istället använder den större skärmen på ett mer effektivt sätt. Delad skärm med ikoner på ena sidan och information på den andra. Ikoner i överkant eller nederkant för att kunna visa innehållet i en app tillsammans med ikonerna för att snabbt kunna byta app.

Hummande

Genom hela hans genomgång så upptäckte jag att jag antingen hummande instämmande eller satt och nickade. På punkt efter punkt så har Fredrico Viticci helt rätt. Det är dags att släppa iPad fri från iOS bojor och verkligen skapa en platt dator som är ett vasst, smidigt och elegant alternativ till en laptop.

We haven’t seen something truly new, bold, and transformational happen on the iPad platform in nearly two years. It’s time for Apple to step up their game and continue pursuing the vision for the future of computing set forth in 2015. There’s so much more work to be done with iOS, multitasking, and the redefinition of computing for the multitouch era. The iPad Pro can be a computer for everything, but it needs another leap forward to become the computer for everyone. And that can’t happen without a serious reconsideration of its software.

Fundament

Jag säger inte att Fredrico Viticci har rätt i allt eller att det ur designsynpunkt alltid är rätt men andemeningen, hela artikelns fundament är rätt. Genomgången är skriven av någon som verkligen älskar iPad och som ser dess möjligheter – med ett bättre anpassat operativsystem.

Varför bygger iOS i en iPad på större ikoner med onödigt stort mellanrum till och med på en 12.9-tums iPad?

Varför används inte den större skärmen mer effektivt mer än i stort sett bara “split-view”?

Viticci har tagit sin vision längre än så. Han föreslår drag-and-drop, dra-och-släpp funktioner, en riktig filhanterare, tillgång till plugins och tillägg i mobila Safari och tydligare ikoner och bättre placerade funktioner.

Läs igenom artikeln, hela artikeln. Den är värd det.

iOS 11: iPad Wishes and Concept Video