Republikaners politiska skvaller har läckt ut till medierna

Republikaners politiska skvaller har läckt ut till medierna

En månad innan det stod klart att Donald Trump skulle vinna nomineringen som republikanernas presidentkandidat, i juni 2016, så samtalade Kevin McCarthy, majoritets ledare och republikan, med några andra ledande republikaner. Samtalet spelades in och nu har det publicerats av Washington Post.

I samtalet så säger Kevin McCarthy att enligt honom så finns det två personer som står på den ryska presidentens avlöningslista.

“There’s two people I think Putin pays: Rohrabacher and Trump,” McCarthy (R-Calif.) said, according to a recording of the June 15, 2016, exchange, which was listened to and verified by The Washington Post. Rep. Dana Rohrabacher is a Californian Republican known in Congress as a fervent defender of Putin and Russia.

Washington Post

Politiskt skvaller

Samtalet är politiskt skvaller men det saknar inte grund. Det visar hur ledande republikaner betraktade den blivande presidenten, innan han nominerades och innan han vann presidentvalet.

Förutom att det är anmärkningsvärt att samtalet spelades in så är det också intressant att ta del av hur de iblandade, Kevin McCarthy, Paul Ryan och Evan McMullin valt att antingen förneka eller att inte kommentera uppgifterna.

When initially asked to comment on the exchange, Brendan Buck, a spokesman for Ryan, said: “That never happened,” and Matt Sparks, a spokesman for McCarthy, said: “The idea that McCarthy would assert this is absurd and false.”

När de inblandade får klart för sig att tidningen har haft tillgång till en bandinspelning av samtalet så ändras det till att allt var ett dåligt skämt. Blåneka tills du överbevisats är en taktik som vi känner igen från den amerikanska presidenten.