Produktionsstarten av iPhone 8 kan försenas med flera månader

Produktionsstarten av iPhone 8 kan försenas med flera månader

Efter några dagar med mindre trovärdiga men hyggligt positiva uppgifter om iPhone 8 så kommer oroande uppgifter från KGI Securities analytiker Ming-Chi Kuo. I ett brev till investerare varnar Kuo för att kan dröja månader innan produktionen kan komma gång i på allvar.

Normalt sett så brukar Apple kunna skruva upp tillverkningen kort efter lanseringen, augusti/september. Nu råder det brist på komponenter i kombination med att Apple har haft produktionsproblem. Enligt Kuo så gör det att produktionsstarten kommer att dröja ända till oktober/november.

While we are positive on potential replacement demand triggered by OLED iPhone, it’s too early to determine if demand will shift fully in that direction. We recommend investors keep tabs on the following issues: (1) whether the 3D sensor of OLED iPhone provides an innovative user experience; (2) whether OLED iPhone cancels Touch ID (fingerprint recognition); and (3) whether Apple’s competitors launch more innovative products which could compete with OLED iPhone in 4Q17-2Q18.

Flera problem

Ming-Chi Kuo pekar på flera problem med iPhone 8:

– OLED-skärmen
– Komponentbrist
– Touch ID

För Sverige och den svenska marknaden så innebär det sannolikt att om Kuos uppgifter stämmer, och det finns mycket som talar för det, så kommer det att råda en skriande brist på iPhone 8 under hela 2017.

 

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This