Ny lagstiftning inom EU ska stoppa hatpropaganda i sociala medier

Ny lagstiftning inom EU ska stoppa hatpropaganda i sociala medier

EU har tagit ett första steg mot att införa nya hårdare regler gällande hatpropaganda i sociala medier. De nya lagarna innebär att Facebook, Twitter och andra medier måste ta ett större ansvar för att städa ut och stoppa hatfyllda inlägg och även sexuellt explicita inlägg.

Lagförslaget har godkänts av ministerrådet och har skickats vidare till parlamentet innan förslaget kan antas som ny lag.

The rules are not yet public and now enter what is known as “trialogue” – discussions between negotiators from the EC, the European parliament and the Council of the European Union – in the next few weeks.

“We need to take into account new ways of watching videos, and find the right balance to encourage innovative services, promote European films, protect children and tackle hate speech in a better way,” said Andrus Ansip, EC vice-president for the digital single market.

The Guardian

Diskuterats

Facebook, Twitter och andra sociala medierna har diskuterats i parlamentet och inte minst Facebook har anklagats för att göra för lite för att stoppa hatfyllda inlägg. även Twitter har ifrågasatts för att tillåta en stor mängd konton som spridit propaganda för mördarsekten Daesh.

 

Mackens Fråga: Vad tycker du om Registeele/Regice/Regirock raider?
Share This