NSA minskar datainsamlingen

NSA minskar datainsamlingen

NSA kommer att upphöra med datainsamlandet av utgående kommunikation från USA. Det som kallas “uppstream”. Beskedet innebär att NSA kommer att upphöra med en omfattande datainsamling som pågått ändan sedan 2008.

NSA säger att beslutet fattats sedan verksamheten har utvärderats.

Since 2008, the National Security Agency (NSA) and other members of the U.S. Intelligence Community have relied on Section 702 of the Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) to conduct surveillance on specific foreign targets located outside the United States to acquire critical intelligence on issues ranging from international terrorism to cybersecurity. After a comprehensive review of mission needs, current technological constraints, United States person privacy interests, and certain difficulties in implementation, NSA has decided to stop some of its activities conducted under Section 702.

NSA har fått kritik för att samla in enorma mängder data, inte minst så har metoden dömts ut som ineffektiv helt enkelt därför att det blir för mycket data som ska analyseras.

Nu gör NSA det som kritikerna har efterlyst, ett mer fokuserat och mer inriktat insamlande av data som kan antas vara av intresse istället för den massövervakning som NSA har lugnat sig åt på senare år.

After considerable evaluation of the program and available technology, NSA has decided that its Section 702 foreign intelligence surveillance activities will no longer include any upstream internet communications that are solely “about” a foreign intelligence target. Instead, this surveillance will now be limited to only those communications that are directly “to” or “from” a foreign intelligence target. These changes are designed to retain the upstream collection that provides the greatest value to national security while reducing the likelihood that NSA will acquire communications of U.S. persons or others who are not in direct contact with one of the Agency’s foreign intelligence targets.

NSA samlar fortfarande in mycket stora mängder data ska tilläggas.

NSA

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This