Niantic jagar fuskare

Niantic jagar fuskare

Niantic fortsätter att jag fuskare och har provat att ändra i inställningarna i Pokémon GO för att stoppa de som manipulerar GPS-data.

Ett utbrett sätt att fuska är att mata in falska GPS-data vilket betyder att du kan förflytta dig blixtsnabbt, fånga en Pokémon eller erövra ett gym, och sedan vända hem igen. Tidigare så har Pokémon GO noterat var du fångat en Pokémon. Nu noteras var du stötte på den, innan du fångade den, vilket gör det mycket riskabelt att använda falska GPS-uppgifter.

Det fuskarna gjorde var att förflytta sig, ta en Pokémon och sedan förflytta sig tillbaka hem igen innan de försökte att fånga den. På det sättet kunde de lura Niantic. Nu registreras var du stötte på en Pokémon och försöker du att fånga den en bit därifrån så riskerar du att stängas av tillfälligt (soft ban).

Drogs tillbaka

Ändringen tillsammans med annan kod som ska stoppa fuskare rullades nyligen ut och drogs tillbaka kort därpå då den tydligen orsakade stora problem för många spelare. Nu ska koden dock vara aktiverad igen. Ändringen visar att Niantic nu på allvar har börjat jakten på de som fuskar i spelet.

Missa inte Mackens fråga!
Share This