MacPaw bygger sitt eget Apple-museum

MacPaw bygger sitt eget Apple-museum

När Apple-reparatören Tekserve i New York stängde sina dörrar och lade ned företaget så fanns en stor och närmast unik samling av Apples produkter i lokalerna och frågan var hur de bäst skulle kunna bevaras till eftervärlden.

Tekserve startade som en liten verkstad i centrala New York och fick till slut ikoniska status. Det var många som knackat på dörren och som fått sin trilskande Mac lagad av Dick Demenus coh David Lerner.

Museum

Över tid så samlades den ena Apple-prylen efter den andra i Tekserves lokaler och efter 20 år hade samlingen vuxit till ett litet museum. När Tekserve lades ned så var frågan om hur den stora samlingen skulle tas omhand. Det fanns en uppenbar risk att samlingen skulle köpas upp och sedan spridas vind för våg.

I hemlighet så gav sig MacPaws grundare Olexandr Kosovan in och började att lägga bud på samlingen och han vann till slut budgivningen.

Nu får hela samlingen ett nytt hem i MacPaws lokaler.

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This