Macken testar: Fem populära cache-plugins för WordPress ställs mot varandra

Macken testar: Fem populära cache-plugins för WordPress ställs mot varandra

I en tidigare test så testade jag en Cache-plugin för WordPress för att ta reda på om de här tilläggen verkligen gör någon skillnad. Nu är det dags att ställa WP Fastest Cache mot några utmanare för att se vilken plugin som ger bäst resultat. Fem plugins ställs mot varandra.

En cache-plugin är ett tillägg som kan komprimera bilder, script och annat information som ska överföras så att sidor visas snabbare. Enkelt utryckt så görs sidor på din webbplats om från dataskopplade sidor, som genereras, när de begärs fram till färdiga HTML-sidor. Färdiga sidor går snabbare att plocka fram och snabbare att visa.

Minst komplicerad

Det kan vara värt att notera att jag inte valde WP Fastest Cache därför att jag trodde att den skulle vara snabbast och bäst. Jag valde den därför att den var minst komplicerad, enklast och prydligast designad och den gick därmed snabbast att få på plats. Nu är det dags att ta reda på hur snabb tillägget är och vilken skillnad den och andra gör för din webbplats.

Enkelt utryckt så görs sidor på din webbplats om från dataskopplade sidor, som genereras, när de begärs fram till färdiga HTML-sidor. Färdiga sidor går snabbare att plocka fram och snabbare att visa.

Testerna

De plugins som testats är:

. WP Super Cache
. Comet Cache
. Lite Speed Cache
. W3 Total Cache
. WP Fastest Cache

Samma sätt

Alla plugins har testats på samma sätt.

De har installerats här på Macken efter det att cache-filerna har raderats. Sedan har Pingdoms Performance Test används i samtliga tester. Jag har kört tester före och efter det att dessa plugins har installerats för att säkerställa att de aktiverats och att de gör skillnad. Slutligen så har alla resultat jämförts.

Jag har också valt att använda standardinställningarna. De inställningarna som rekommenderas och som dessa plugins levereras med.

Lite Speed

En plugin föll bort direkt, Lite Speed Cache, eftersom den kräver att ett tillägg även installeras på servern. Det är inte särskilt realistiskt att tro att ett webbhotell kommer att installera en plugin på sin server så Lite Speed Cache är därför inte ett alternativ.

Topplistan

1. WP Fastest Cache
Permformance: 94
Faster than 73%

2. Comet Cache
Performance: 89
Faster than: 33%

3. W3 Total Cache
Performance: 89
Faster than 30%

4. WP Super Cache
Performance: 89
Faster than 24%

Summering

Samtliga testade plugins gör skillnad. Macken, den här bloggen, är snabbare med dessa plugins installerade än utan. Det är alltså ingen tvekan om att de faktiskt fungerar och gör sitt jobb. I testbetyg så handlar det om 89 till 94 vilket gör att en webbplats är 24 till 74 procent snabbare än den genomsnittliga webbplatsen.

Det visar sig också att den plugin som många tekniker och insatta lovordar, W3 Totacl Cache, inte är snabbast, inte med standardinställningarna i alla fall. Det är också den utan tvekan mest komplicerade och den plugin som har mest inställningar.

Bäst i min test är den cache-plugin jag en gång valde, WP Fastest Cache, den ger synbart och påtagligt bättre resultat än de övriga.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This