Hur allvarlig är annonsbojkotten av YouTube?

Hur allvarlig är annonsbojkotten av YouTube?

Anonnsbojkotten mot YouTube syntes inte i Googles senaste kvartalsrapport därför att den startade en bit in i det aktuella kvartalet, mot slutet, men det finns tecken som tyder på att detta snabbt kan bli ett växande problem för Google, skriver amerikanska ABC.

Bojkotten och annonsavhoppen startade sedan det avslöjades att extremistiska organisationer tjänade pengar på sina videor som de lade upp på videotjänsten. Stora kända varumärken dök upp i videor med militant islamistiskt innehåll, nazistiskt innehåll och högerextremistiskt innehåll.

Hoppade av

När avslöjandet gjordes hoppade flera av de stora annonsörerna av. De valde att lägga sina annonspengar på andra tjänster och de såg till att deras varumärken syntes i andra sammanhang.

“There is no entity in the world that is more risk averse than a senior marketing person,” says Larry Chiagouris, a marketing professor at Pace University in New York. “They don’t want to go with a media choice that presents problems for a brand, and they don’t have to because they have many other choices.”

ABC

Åtgärder

Google har reagerat och infört begränsningar som bland annat innebär att små videopublicister inte kan tjäna några pengar förrän efter minst 1000 visningar. Sökjätten har också försökt att begränsas var varumärken visas så att de inte läggs in i extremisters videor.

At one point, about 250 advertisers were boycotting YouTube. (Some also stepped back from a related system that Google operates to place commercials next to videos on outside websites.) The list included big-spending marketers such as PepsiCo, Wal-Mart Stores, Starbucks, AT&T, Verizon, Johnson & Johnson, and Volkswagen.

Frågan är nu om detta är en tillfällig dipp för YouTube eller om de stora annonsörerna fortsätter att välja andra medier?

ABC