Högerextremister, bottar och Wikileaks sprider läckt fransk information

Högerextremister, bottar och Wikileaks sprider läckt fransk information

Idag går Frankrike till val och inför valet så har Emmanuel Macrons kampanj utsatts för attacker och intrång. E-post och annan information sprids nu av automatiska konton, boots, av högerextremister och av Wikileaks.

Uppgifter har även spridits av ryska medier som anses stå president Putin nära.

Analysis conducted by The Atlantic Council’s Digital Forensic Research Lab published on Saturday found that the hashtag #MacronLeaks reached 47,000 tweets in three and a half hours after it was first used by Jack Posobiec, a writer in Washington for the far-right news organization The Rebel. Posobiec’s online biography said he coordinated grassroots organizing for a group that supported U.S. President Donald Trump’s campaign.

Reuters

PasteBin

Närmare 9 GigaBytes information som ser ut att komma från Emmanuel Macrons kampanj har även postats på PasteBin. Säkerhetsföretaget Flashpoint säger i en kommentar till Reuters att det finns spår som pekar mot den ryska hackargruppen APT 28. Andra analyser är mer försiktiga i sina slutsatser och säger att det just nu inte finns några säkra bevis på vem eller vilka som kan ligga bakom.