Hackarna har bara tjänat 26 000 dollar

Hackarna har bara tjänat 26 000 dollar

De ansvariga bakom de senaste dagarnas attacker med ransomware-programmet Wannacry har bara tjänst runt 26 000 dollar, skriver säkerhetsexperten Brian Krebs.

I svenska medier så har säkerhetsexperter uttalat sig och hävdat att sexsiffriga belopp har betalats hittills av drabbade företag och organisation organisationer men de uppgifterna motsats av Brian Krebs.

As thousands of organizations work to contain and clean up the mess from this week’s devastating Wana ransomware attack, the fraudsters responsible for releasing the digital contagion are no doubt counting their earnings and congratulating themselves on a job well done. But according to a review of the Bitcoin addresses hard-coded into Wana, it appears the perpetrators of what’s being called the worst ransomware outbreak ever have made little more than USD $26,000 so far from the scam.

Krebs har analyserat trafiken och transaktionerna med den digitala valutan bitcoin och även om avsändare och mottagare är anonyma så går det att följa trafiken, betalningarna. I Wana/WannaCry finns tre bitcoin-adresser inlagda som betalningsmottagare. Dessa tre adresser har fått in runt 100 betalningar på sammanlagt 15 Bitcoin motsvarande lite drygt 26 000 dollar.

Långt ifrån

Det är mycket långt ifrån de summor som svenska säkerhetsexperter har uppgivit att förövarna skulle ha tjänat på attackerna.

Krebsonsecurity