Fd chef anklagar Facebook för att ljuga

Fd chef anklagar Facebook för att ljuga

I två år, mellan 2011 och 2013 så jobbade Antonio Garcia-Martinez som produktansvarig. Nu träder han fram och anklagar Facebook för att ljuga och att det nyligen avslöjade interna dokumentet där Facebook beskriver hur de kan kartlägga sårbara, lätt påverkade tonåringar faktiskt är sanningen om hur den sociala tjänsten arbetar.

Det mesta av de Facebook samlar in om oss är tämligen värdelöst ur kommersiell synvinkel men ibland, när algoritmer och datainsamlandet samkörs så kan Facebook samla in både personlig och känslig information som även är värdefull kommersiellt.

Without seeing the leaked documents, which were reportedly based around a pitch Facebook made to a bank, it is impossible to know precisely what the platform was offering advertisers. There’s nothing in the trade I know of that targets ads at emotions. But Facebook has and does offer “psychometric”-type targeting, where the goal is to define a subset of the marketing audience that an advertiser thinks is particularly susceptible to their message.

The Guardian

Enligt Antonio Garcia-Martinez så är det bara användarnas och omgivningens reaktioner, starka och högljudda reaktioner som kan stoppa Facebook från att göra verklighet av innehållet i den 23 sidor långa rapporten

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This