Facebook tänkte locka annsörer med osäkra, lättpåverkade tonåringar

Facebook tänkte locka annsörer med osäkra, lättpåverkade tonåringar

Den australiska tidningen The Australian har kommit över en 23-sidor lång rapport som sammanställs av Facebooks australiensiska kontor. En rapport som visar hur Facebook kartlägger ungdomar, ända ned till 14 års ålder, och hur den sociala tjänsten siktar in sig på osäkra ungdomar.

Dokumentet är märkt “konfidentiellt” och det är avsett för internt bruk. I dokumentet avslöjas hur Facebook följer inlägg, bilder och kommunikation och hur ungdomar kartläggs med hjälp av nyckelord och algoritmer. Dokumentet visar också hur insamlad data sedan kan säljas som underlag för annonsörer och att Facebook kan tänka att rikta reklam mot osäkra, emotionellt osäkra ungdomar. Varför överhuvudtaget sammanställa en rapport och ett dokument i ämnet om Facebook inte hyste sådana planer?

Undersökas

När tidningen kontaktade Facebook så inledde Facebook med att be om ursäkt och lovade sedan att saken skulle undersökas.

Current privacy laws allow companies to collect data on users if its anonymized and stripped of any personally-identifiable information, such as names, precise addresses, or photos. Facebook said it respects privacy laws, but reporters said Facebook is in breach of the Australian Code for Advertising & Marketing Communications to Children, an advertising guideline which states that advertisers must get permission from the child’s parent or guardian before collecting any data.

Facebook, who currently boasts of a total monthly active userbase of over 1.85 billion, is the second online advertisers behind Google. A recent report revealed that Google and Facebook are cannibalizing 99% of all the money in digital advertising, and have established a de-facto duopoly.

Bleeping Computer

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This