EU sätter press på Facebook

EU sätter press på FacebooK

Intresseorganisationer i Frankrike och Nederländerna har protesterat mot hur Facebook samlar in data om sina användare och nu kan det komma nya regler som stoppar den sociala jättens datahamstrande.

Tyska myndigheter har ställt krav på att Facebook måste reagera snabbare och plocka bort hatpropaganda från den sociala tjänsten. Hitills så har dock kraven mot Facebook inte kunnat följas upp med några mer kännbara skadestånd. I en jämförelse med de vinster Facebook gör så har det knappat handlat om bötesbelopp motsvarande kaffekassan.

Facebook suffered a setback on Tuesday over how it uses the reams of information it collects about users worldwide, after two European privacy watchdogs said that the social network’s practices broke their countries’ data protection rules.

The announcement by Dutch and French authorities was part of a growing pushback across the European Union about how Facebook collects data on the bloc’s roughly 500 million residents. Some European governments, notably in Germany, are considering hefty fines against the company and other social media giants if they fail to crack down on hate speech and misinformation on their networks.

NY Times

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This