En sårbar dator infekteras på bara några minuter

En sårbar dator infekteras på bara några minuter

Franska säkerhetsforskare satte upp det som kallas en Honey Pot, såg till att den utgav sig för att vara en sårbar Windows-dator. Den infekterades sex gånger på bara 90 minuter.

En Honey Pot är ett falskt system. En dator med installerad mjukvara som kan fås att se ut som en server med vilken mjukvara som helst och valfri version. Det är ett sätt att testa säkerhetssystem, locka till sig hackare och för att se hur långt tid det tar för ett sårbart system att attackeras – exempelvis.

Sex gånger

I det här fallet så infekterades datorn sex gånger på bara 90 minuter vilket tydligt visar att imorgon, måndag, när fler datorer slås på vartefter folk kommer till jobbet så kan det mycket komma en andra våg av attacker och datorer som snabbt görs obrukbara.

Det är inte inte fråga om, utan när, ett stort antal datorer kommer att infekteras imorgon. ska vi tro denna test så är det en fråga om minuter.