Apples WWDC kan bli ett superevent

Apples WWDC kan bli ett superevent

Trots att Apples WWDC är en utvecklarkonferens så kan den komma att handla om ovanligt mycket hårdvara i år. Nya modeller av iPad, uppdaterad iMac och nya laptop-modeller kan komma att presenteras, uppger Bloomberg.

Enligt Bloomberg så överväger Apple även att uppdatera MacBook Air vilket inte många räknat med. Förhandstipsen har talat om att MacBook Air fasas ut i samband med lanseringen av nästa version av macOS.

Apple is planning three new laptops, according to people familiar with the matter. The MacBook Pro will get a faster Kaby Lake processor from Intel Corp., said the people, who requested anonymity to discuss internal planning. Apple is also working on a new version of the 12-inch MacBook with a faster Intel chip. The company has also considered updating the aging 13-inch MacBook Air with a new processor as sales of the laptop, Apple’s cheapest, remain surprisingly strong, one of the people said.

Det finns även uppgifter om en ny, uppdaterad modell av MacBook Pro som ska klara 32 GB RAM. Det kan vara så att Apple kommer att visa upp ovanligt mycket nya produkter, ett slags superevent, under sin keynote som traditionellt inleder WWDC. Det kan också bli ett mer traditionellt event med inslag av nu hårdvara, något som inte är helt vanligt när det gäller WWDC. Det eventet har historiskt handlat om mjukvara.

Bloomberg