Apple jobbar på en ny Automator

Apple jobbar på en ny Automator

Apple uppges jobba på en ny version av Automator som bygger på nyligen köpta WorkFlow.

Automator är förmodligen ett av macOS minst kända men samtidigt mest underskattade program. Det har följt med i OS X och macOS sedan länge och du kan använda det för att automatisera vissa funktioner i din Mac.

Automator

Anledningen till att det används i rätt liten skala är att det inte är helt enkelt att hitta användsområden och inte heller att sätta upp en fungerade arbetsprocess. Poängen med Automator är att skapa ett slags script där det du vill göra görs i rätt ordning. Istället för att starta flera olika saker så sköter Automator den uppgiften. Det kan vara allt från att döpa om filer, konvertera videofiler eller flytta filer.

Här hittar du massor av tips på hur du kan använda Automator.

WorkFlow

WorkFlow är ett snarlikt program och kan göra det Automator gör men WorkFlow kan också kopplas till dina prylar och WorkFlow finns som en app också. Du kan exempelvis se tilla TT dina lampor tänds när du kommer hem, automatiskt. Det förutsätter att dina lampor är nätverkskopplade, Philips Hue exempelvis, och med WorkFlow så kan de slås av när du lämnar hemmet och de slås på när du kommer hem igen.

Här hittar du mer information om WorkFlow

Enkelheten

Den stora skillnaden mellan Automator och WorkFlow är enkelheten. WorkFlow är byggt och designat för att vara enkelt att använda. Du klickar dig fram mellan olika funktioner och sätter samman dem. Dessutom så finns det färdiga funktioner att välja.

Det är sajten Redmond Pie som säger sig ha källor som uppger att Apple kommer att ersätta Automator med en ny app och ett nytt program. Redmond Pie uppger även att programmet Home kommer att ersättas vilket är mindre sannolikt. Apple designade nyligen om Home och lanserade det i en ny version och Home har inte samma funktioner som Automator/WorkFlow.

 

Missa inte Mackens nya fråga om Apple Watch!
Share This