Apple försöker locka över fd tv-chef

Apple försöker locka över fd tv-chef

Apple ser inte ut att ha givit upp sina planer på att skapa något för sin Apple TV. Nu uppges det att Apple varit i kontakt med Michael Lombardo, tidigare chef för HBO, i ett försök att locka över honom till Apple.

Uppgifterna om Apple försök att skapa, köpa och paketera ett attraktivt innehåll för Apple TV har duggat tätt de senaste åren men det har inte funnits något chef för projektet och det ser ut som att Apple har stött på en del hinder på vägen. Förhandlingar, ovilja från tv-bolagen att haka på Apples planer och sedan eget material som skjutits upp (Carpool Karaoke).

Samtal

Enligt The Information (betallänk) så har Apple fort samtal med Michael Lombardo, nu producent och tidigare chef för HBO i rollen som chef och ansvarig för Apples tv-projekt.

HBO’s former programming head Michael Lombardo met with Apple executives earlier this year to discuss Apple’s video programming strategy, says a person familiar with the talks. The talks suggest Mr. Lombardo could be a candidate to run Apple’s video efforts. Apple has been looking to fill that role, said another person briefed on those efforts.

Hiring a programming chief would signal to the entertainment community that Apple was serious about making its own shows and movies. While the company has taken on a few projects like reality competition show “Planet of the Apps” and the “Carpool Karaoke” series, many in Hollywood have been flummoxed by what exactly Apple wants to do with video. Questions include how far Apple wants to go in making its own shows and whether it wants to compete with Netflix, Amazon and Hulu.