350 farliga appar för Android skapas varje timme

350 farliga appar för Android skapas varje timme

Problemet med trojaner, maskar och malware ökar snabbt på Androidsidan. Nya siffror visar att det skapas 350 farliga Android-appar varje timme i snitt och att ökningen går allt snabbare.

Malware har länge varit ett problem när det gäller Googles mobila operativsystem. 97-98 procent av alla farliga appar fö mobila enheter är skrivna för Android och nu visar en ny undersökning att problemet ökar snabbt.

Per dag

Säkerhetsföretaget G Datas rapport visar att det handlar om 8400 exempel per dag och att det statistisk handlar om 350 farliga appar per timme. Utslaget på hela året så handlar det om 3.5 miljoner farliga appar skrivna för Android.

Problemet är störst utanför Google Play även om farliga appar även sprids via Google egen butik, Google Play. I rapporten sägs också att ett bidragande problem är den mycket långsamma uppdateringen av Android. Även om Google tar fram en viktig och kritisk buggfix för ett säkerhetsproblem så är det långt ifrån säkert att alla tillverkare och operatörer verkligen distribuerar ut uppdateringen.

G Data