Apple designar AI-chip

Apple designar AI-chip

Apple designar AI-chip

Apple uppges designa sitt eget AI-chip, en egen krets för maskininlärning, AI, och det de flesta av oss kanske känner igen som Siri.

Det är Bloomberg som publicerat uppgifterna och enligt nyhetstjänsten så handlar det om en ny teknisk lösning, en helt ny krets för att hantera maskininlärning och AI.

Apple is working on a processor devoted specifically to AI-related tasks, according to a person familiar with the matter. The chip, known internally as the Apple Neural Engine, would improve the way the company’s devices handle tasks that would otherwise require human intelligence — such as facial recognition and speech recognition, said the person, who requested anonymity discussing a product that hasn’t been made public. Apple declined to comment.

Egna kretsar skulle göra det enklare och mer effektivt att använda inlärningsfunktioner i din Mac, iPhone och iPad. Siri skulle kunna göras snabbare och effektivare för att ta ett exempel men Apple kan använda sina nya kretsar till mängder av andra funktioner, inte minst så kan inlärning effektiviseras.

Bloomberg

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.