Appar kommer att kräva egna lösenord efter den 15 juni

Appar kommer att kräva egna lösenord efter den 15 juni

Appar kommer att kräva egna lösenord efter den 15 juni

Har du Outlook, Thunderbird eller något annat program som vill komma åt din adressbok, epost eller liknande via iCloud så måste du skapa ett speciellt lösenord just för den appen eller det programmet sedan den 15 juni.

I annat fall så riskerar du att inte komma åt din egen information. Det nya kravet är ett led i Appels ständigt pågående säkerhetsarbete med att se till att din, min och andra personliga information är och förblir vår information.

Tredjepartsprogram

Därför måste tredjepartsprogram ha ett eget lösenord för att kunna logga in och komma åt informationen.

Dessbättre så behövs det bara göras en gång och det är inte en särskilt komplicerad process.

Det första du måste göra är att slå på tvåfaktor-inloggning för ditt Apple ID. Det betyder att ditt konto skyddas med en pinkod som skickas via iMessage. Det enklaste sättet att göra det här är att logga in på Apple ID-sidan och aktivera tvåfaktor-inloggning.

Lösenord

Sedan är det bara att scrolla ned till säkerhetsdelen och klicka på “Generera nytt lösenord”. Du får du ett 16 tecken långt lösenord. Klipp ut det och starta sedan din app/program och använd detta lösenord för att logga in.

Klart!

Nu har du ett eget, unikt lösenord för just denna app/program och allt fungerar som tidigare.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.