Dags för nästa superhjälte – Wonder woman

Dags för nästa superhjälte - Wonder woman

Dags för nästa superhjälte – Wonder woman

Nu är det dags för nästa super – DC Comics Wonder Woman. Filmen har premiär den 2 juni och nu har den sista trailern släppts.

Det första äventyret med Wonder Woman publicerades redan 1941 och skapades av skapad av Elizabeth Holloway Marston, William Moulton Marston och Olive Byrne.

 

På den gömda Paradisön (även känd som Themiscyra) lever antikens legendariska krigarkvinnor, amasonerna. Deras drottning Hippolyta längtar så efter ett barn att hon skulpterar ett barn av lera som sedan de grekiska gudinnorna skänker liv och extraordinära förmågor. Barnet får namnet Diana (det romerska namnet på jaktgudinnan Artemis) och växer upp till den främsta av amasonkrigare. I vuxen ålder följer hon med den kraschlandade amerikanske flygaren Steve Trevor till “Patriarkatets värld” som en fredsambassadör. Diana är dock inte främmande inför att använda sina förmågor för att skapa fred på handgripliga sätt. Under namnet Wonder Woman blir hon en superhjälte och en medlem i superhjälteteamet Justice League of America.

Wikipedia

Liked it? Take a second to support Mikael Winterkvist on Patreon!

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.