Youtube-profil missar grovt i kriget med Wall Street Journal

Youtube-profil missar grovt i kriget med Wall Street Journal

Amerikanska Wall Street Journal har granskat flera av de större profilerna på Youtube, deras videor, vilket lett till att flera stoppa varumärken dragit tillbaka sin annonsering. Det hat i sin tur lett till minskade annonsintäkter för flera av de mest kända namnen.

Profilerna, de som granskat, har nu på olika sätt försökt att slå tillbaka mot tidningen. En av dem, Ethan Klein, publicerade nyligen en video där han hävdade att Wall Street Journal hade fabricerat sina bevis och att tidningen hade publicerat falska uppgifter. Till stöd visade han en video som en av tidningen reportrar hade visat bilder på i ett Twitterinlägg.

Annons

I videon visas att Coca-Cola fortfarande har med en annons.

För tydlighetens skull ska sägas att Wall Street Journal har granskat kopplingen mellan rasistiska videor, extremistorganisationer och att Google tillåter de här grupperna att tjäna annonspengar bland annat via Youtube.

Profiler

I granskningen har även en del kända Youtube-profiler, däribland svenske PewDiePie, Felix Kjellberg, fått kritik för en del av sina videor. Google och Youtube har svarat på kritiken och sagt att de kommer att s över sin annonsering och att extremistgrupper ska stoppas. Flera av de granskade profilerna har också plockat bort från YouTubes mest lönsamma annonspaket vilket inneburit minskade inkomster.

Falska uppgifter

Flera av profilerna slår nu alltså tillbaka mot Wall Street Journal och Ethan Klein hävdade bilderna i twitterinläggen ovan var manipulerade, photoshoppade. Till stöd för uppgifterna hade Klein information från videons upphovsman som hävdade att han inte fått några som helst annonsintäkter från videon sedan 2016. Det skulle bevisa att Wall Street Journal ljuger hävdade Ethan Klein i en egen video.

Problemet med Kleins uppgifter var att han inte kontrollerat vem som ägde videon och vem som fick eventuella annonsintäkter. Det var inte upphovsmannen utan ett helt annat bolag. När det avslöjades så försvann Kleins video snabbt från Youtube och markerades som privat.

Står fast

Wall Street Journal svarade och Säger bland i inlägg på Twitter att de stor fast vid sina uppgifter och sin granskning.

 

Missa inte Mackens fråga!
Share This