Uber i skottgluggen igen

Uber i skottgluggen igen

Efter anklagelser om att använda mjukvara för att försöka lura myndigheter och kontrollanter och anklagelser om att sexistisk företagskultur så hamnar Uber i skottgluggen igen.

Den här gången handlar det om ett program och en mjukvara som fått namnet Hell och som använts för att spåra och hålla koll på konkurrenten Lyft.

The tool allowed Uber to monitor its competitor’s rates and steer additional fares toward drivers who were using both platforms, which could have influenced drivers to commit to Uber alone, according to a story in the technology trade publication the Information.

Only a small group of Uber employees, including Chief Executive Travis Kalanick, knew about the program, according to the Information, which cited an anonymous source it said wasn’t authorized to speak publicly.

Los Angeles Times

Stäms

Parallellt med de uppgifterna som riktar The California Public Utilities Commission krav på 1,1 miljoner dollar mot Uber för att inte ha vidtagit tillräckliga åtgärder för att stoppa fulla och dropgpåverkade förare.

Till dessa anklagelser kommer en pågående rättstvist och domstolsförhandling där Uber anklagas för att ha stulit sin mjukvara för automatiska, självkörande bilar från ett av Googles dotterbolag (Waymo).

LA Times

Missa inte Mackens fråga!
Share This