Twitter stämmer Trump-administrationen

Twitter stämmer Trump-administrationen

Twitter har lämnat in en stämning riktad mot Trump-administrationen ich Homeland Security sedan myndigheterna har försökt att tvinga Twitter att lämna ut information om ett Trump-kritiskt konto.

Sedan Donald Trump tillträtt som president och givit order om att amerikanska myndigheter inte får eller ska uttala sig så har det dykt upp en lång rad alternativa konton på Twitter. Anonyma konton som uppges drivas av tjänstemän på de tystade myndigheterna.

Konto

Ett sådant konto, @ALT_USCIS, tycks ha dragit till sig speciellt stort intresse och Homeland Security uppges ha kontaktat Twitter för att få ut uppgifter som vem som ligger bakom det.

Twitter contends the request amounts to an “unlawful” use of the government’s investigative powers, as the rules that allow CBP to issue its summons generally relate to the import of merchandise, including counterfeit goods — not information involving online accounts.

In seeking to unmask that user anyway, though, Twitter says that the government’s request “would have a grave chilling effect on the speech of that account in particular and on the many other ‘alternative agency’ accounts that have been created to voice dissent to government policies.”

Recode

Missa inte Mackens fråga!
Share This