Twitter försöker nu vinna tillbaka utvecklare och få fart på utvecklingen av appar och program. Den sociala tjänsten har en brant uppförsbacke och inte mycket har hänt sedan den offentliga ursäkten för ett år sedan.

En stor del i Twitters utveckling och snabba tillväxt inledningsvis var appar och program. Den sociala tjänsten lockade till sig en skara entusiastiska utvecklare som byggde program och appar med nya funktioner vilket drev på utvecklingen av tjänsten.

Sedan kom nya dekret från Twitter. Funktioner som fanns i den officiella appen fick inte kopieras och samtidigt köptes flera populära program upp av Twitter. Lösningen på att hitta nya intäkter och få fart på annonsförsäljning var att köpa upp det utvecklare skapat.

Tokens

Sedan kom nästa tumskruv i form av tokens som begränsade hur många uppkopplingar som ett program fick ha. Uppkopplingar är detsamma som användare vilket betydde att Twitter kraftigt begränsade utvecklarnas möjligheter att sälja sina program.

På kort tid så lades en rad appar och program ned och på Mac- och iOS-sidan blev i princip bara Tweetbot och Twitterfic kvar. Det senare slutade att utvecklas och har idag lagts i malpåse även om det finns ett projekt där utveckligen ska dras igång igen med crowdfunding.

Ändrat sig

Nu har Twitter ändrat sig, backat och tänkt om. Räkna med en brant uppförsbacke som sagt och Twitter har sg själva att skylla – det var så här Twitter ville ha det, då. Twitter ville svälta ut utvecklarna och få dem att lämna plattformen.

Nu återstår att se om Twitter lyckas att locka tillbaka utvecklarna.

Missa inte Mackens fråga!
Share This