Twitter försöker vinna tillbaka utvecklare

Twitter försöker vinna tillbaka utvecklare

Twitter försöker vinna tillbaka utvecklare genom att vara mer transparenta. Nyligen publicerade Twitter vad som kallas en roadmap, en tidsplan för utvecklingen av den sociala tjänsten.

Den nya initiativet kommer ett år efter det att nuvarande chefen Jack Dorsey publikt bad utvecklare om ursäkt för de beslut som Twitter fattat historiskt. Den sociala tjänsten har en lång historia av att stänga ned funktioner, stänga ute utvecklare och ålägga dem med restriktioner.

Lagts ned

Twitter införde så kallade tokens, en digital nyckel som krävs för att kunna logga in på tjänsten med en tredjeparts-app eller ett program. Det ledde till att flera utvecklare valde att lägga ned sina program. Däribland en populär app för Windows Mobile, en av få ska tilläggas.

Som ett resultat av Twitters hårdhänta hantering av utvecklare så finns det idag få appar och program kvar. Företrädesvis de som var med från starten och som fick lite frikostigare tilldelning av tokens. Några nya appar eller program har inte tillkommit på senare år.

recode

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This