Twitter försöker sminka nättrollen

Twitter försöker sminka nättrollen

Nyligen ändrade Twitter på standardbilden för ett konto från ett ägg till en enkel siluett av en person. Detta för att äggikonen fått en dålig klang och för att den associeras med påhopp och nättroll så det Twitter försöker göra nu är att sminka grisen, nättrollen.

Twitter själva säger att det är ett led i en uppfräschad grafisk profil och för att försöka förmå folk att lägga dit en personlig bild. Twitter skriver också:

We’ve noticed patterns of behavior with accounts that are created only to harass others – often they don’t take the time to personalize their accounts. This has created an association between the default egg profile photo and negative behavior, which isn’t fair to people who are still new to Twitter and haven’t yet personalized their profile photo.

Det finns ett problem med hela det resonemanget – den nya bilden kommer också snabbt att associeras med nättroll därför att problemet inte är bilden utan att Twitter har så svårt att hantera påhopp, övergrepp och attacker.

Trakasserier

När enskilda använder Twitter för att trakassera andra så är problemet inte en bild på ett ägg eller en bild på en siluett, det är trakasserierna. Det är helt okej att ha olika åsikter, tycka olika och debattera men när debatten kantrar och går över till personangrepp eller när individer med många följare uppmanar sin svans till att attackera andra så är problemet inte den avatar som används av de inblandade kontona.

Twitter försöker sminka nättrollen.

Missa inte Mackens fråga!
Share This