Skapa webläsar-oljud

Skapa webläsar-oljud

Den 29 mars så röstades en ny lag igenom i den amerikanska kongressen som gör det lagligt för Internetleverantörer att sälja användares historik plockad från sökningar och webläsaren. Svaret från nätet har kommit i form av VPN och andra tjänster.

En av desssa tjänster är “Internet Noise” som öppnar en serie tabbar i din webbläsare och öppnar slumpmässigt valda sidor och skapar slumpmässigt valda sökningar med ett klick.

Poängen med det är att om dina data säljs och skickas vidare så innehåller informationen mängder av rena påhittade webbplatser och sökningar.

Med risk för att vara övertydlig så gäller lagen amerikanska Internetleverantörer och deras kunder. Tilläggas kan också att de flesta av de stora leverantörerna har gått ut och sagt att de inte kommer att samla in coch sälja sina kunders data.

Missa inte Mackens fråga!
Share This