Nytt malware använder signerat utvecklarkonto

Nytt malware använder signerat utvecklarkonto

Dok, ett nytt malware, siktar på Mac-användare och utger sig för att vara en systemuppdatering. Programmet använder ett registrerat och signerat utvecklarkonto vilket gör att programmet kan ta sig förbi Apples spärrar.

Nu kommer Dok inte att kunna signera sin filer och inte heller segla under falsk flagg. Det brukar handla om timmar innan Apple effektivt stänger ned alla utvecklarkonto som används för för att skapa farliga och destruktiva program.

Installeras

Det i sin tur innebär att Dok inte kommer att kunna installeras överhuvudtaget på en Mac-dator med standardinställningar.

Dok installera sig i en Mac-dator och kan sedan avlyssna och samla in data från praktiskt taget all kommunikation, även SSL.

AppleInsider