Nu vill Google kartlägga din semester

Nu vill Google kartlägga din semester

Google har precis meddelat att det kommer ny funktion i Google Maps, en funktion som redan funnits i desktop-versionen och för Android. Funktionen presenteras som ett bra sätt att komma ihåg hela din semesterresa, var du varit, var du har handlat och så vidare men det Google inte berättar är att då vet Google det också.

What was the name of that antique store I popped into the other day? Where was that coffee shop we discovered on our last vacation? Did I drop off the dry cleaning on Tuesday or Wednesday? Answering questions like these used to take some guesswork (and a great memory). But with Your Timeline on Google Maps, Android and desktop users could quickly revisit the things they’ve done and places they’ve been. Starting today, Google Maps users on iOS can join in on the fun and see a daily snapshot of their life as well.

Visst låter det fiffigt, elegant och kanske som en funktion som du skulle kunna ha nytta av?

Vi har ju alla lite dåligt minne och resor är ju onekligen precis just det, minnen.

I det här fallet så är det ett företag vars hela affärside att kartlägga dig, som säljer dina data och som naturligtvis vill veta var du rest, var du ätit och vilka butiker du har besökt. I sammanhanget mycket värdefulla data som säger en helt del om dig som individ. precis just den data som Google vill ha in för sina annonsörer.

Själv använder jag Day One, skriver dagbok med bilder och den informationen är fortfarande min information.

 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This