Nu är Pokémons slumpmässigt unika

Nu är Pokémons slumpmässigt unika

Niantic har gjort en stor förändring i spelet som ser ut att vara ett led i försöken att stoppa fuskare. Från och med nu så är Pokémons slumpmässigt unika till nivå 30.

Tidigare så cp, Combat Power, varit olika beroende på vilken nivå du är på. Nu är även rörelser (moves) och förmågor olika till spelnivå 30. Det betyder att spelar du med en kompis och ni hittar samma Pokémon så är den olika, även om ni är på samma nivå. Det är ungefär som med Magic Carp. Flera spelare kan samtidigt hitta exakt samma Magic Carp men den är bara Shiny för en spelare.

Unik

Ändringen är ett led i Niantics försök att stoppa och göra det svårare för fuskare. De som använt scanners för att ta reda på var de absolut bästa Pokémons finns har nu ingen nytta av informationen. Scanners används tillsammans med spoofing vilket innebär att spelare scannar för att hitta de bästa Pokémons och sedan fuskar de med GPS:ens inställningar för att ta sig till platsen utan att förflytta sig fysiskt. Då värdena nu är slumpmässiga så kommer en scanner inte visa rätt information.

Bekäftat

Niantic har bekräftat att företaget jobbar på att sätta stopp för fuskarna och det finns idag lösningar för att stoppa det som kallas spoofing – manipulation av telefonens GPS. Uber, Lyft och flera andra har funktionen i sina appar, för att ta ett exempel. Niantic lär implementera något liknande i den officiella appen framöver.

Reddit (The Silph Road)