Macken vadar genom ryktesfloden

Macken vadar genom ryktesfloden

Apple har beställt 70 miljoner OLED-skärmar, lanseringen av iPhone 8 skjuts upp och så uppgifter om att iPhone kommer att kosta över 1000 dollar. Det är massor av rykten i omlopp runt Apples nya iPhone. Macken försöker att reda ut vilka som är mer trovärdiga än andra.

Priset

Det har ryktats om att priset på nya iPhone 8 kommer att bli högt, över 1000 dollar. Detta på grund av en ny, dyrare, OLED-skärm, ny fingeravtrycksläsare och en ny design.

Trovärdighet

Det är sannolikt att priset för de större modellerna kommer att ligga mycket nära eller över 1000 dollar. Toppmodellen av iPhone 7 Plus kostar redan idag 969 dollar så det finns inte särskilt stort utrymme för eventuella prishöjningar.

Uppskjuten lansering

Apple har fått problem med sin nya fingeravtrycksläsare och andra tillverkningsprocess som gör att iPhone 8 inte kommer att kunna lanseras förrän i oktober eller november.

Trovärdighet

Det finns ingen som helst grund för uppgifterna då de kommer från ökända DigiTimes, en asiatisk klickbetesfabrik som helt saknar trovärdighet. Inga andra trovärdiga medier har kunnat bekräfta uppgifterna vilket är som vanligt när det gäller DigiTimes.

True Tone i alla enheter

True Tone är Apples nya lösning för att ge djupare och bättre färger och tekniken användes först i den lilla iPad Pro-modellen, 9.7-tum.

Trovärdighet

Det är högst sannolikt att True Tone kommer att finnas i alla nya modeller av iPhone och iPad. Det är så Apple brukar göra – lansera tekniken i en enhet, testa och utvärdera och sedan lansera lösningen över hela produktlinjen.

USB-C

Det har spekulerats om USB-C i nya iPhone. Apple skulle alltså byta ut Lightning och ersätta den kontakten och anslutningen med samma anslutning som i nya Macbook Pro, USB-C.

Trovärdighet

Det är ytterst osannolikt att Apple skulle byta en kontakt och en anslutning som finns i så många tillbehör. Det är mer sannolikt att Apple kommer med en kabel och en kontakt som passar i både USB-C och Lightning.

Trådlös laddning

Nu följer Apple efter en del konkurrenter och satsar på snabbladdning och trådlös laddning för nya iPhone

Trovärdighet

Apples nya iPhone kommer med hyggligt stor sannolikhet kunna laddas trådlöst, ungefär som Apple Watch idag.

Augmented Reality

Det kallas augmented reality, förstärkt verklighet, och det är ingen tvekan om att Apple har satsat och kommer att satsa på AR. Tim Cook och flera andra i ledningen för Apple har flera gånger sagt att AR är en mycket intressant teknik. Förstärkt verklighet handlar om att verkligheten kopplas samman med mjukvara – som i Pokémon GO där de små digitala monstren dyker upp i din iPhone i omgivningen där du befinner dig. Ett annat användningsområde skulle kunna vara att du kan slå på kameran och sedan fråga Siri vad det är du ser.

Trovärdighet

Det är högst sannolikt att vi kommer att få se AR-lösningar i nya iPhone. Apple kommer förmodligen inte rulla ut alla lösningar direkt utan de kommer steg för steg och i uppdateringar av iOS.

Designen

Välvd skärm, glas eller metall och andra designdetaljer har presenterats tillsammans med olika koncept. Det faktum att iPhone 8 kommer tio år efter den första iPhone-modellen har också satt fart på ryktena. Det finns uppgifter om en telefon helt i glas, framsidan ch baksidan, och det finns uppgifter om en skärm med små eller obefintliga kanter.

Trovärdighet

Välvd skärm eller platt skärm beror om Apple väljer plast eller glas för skärmen. Glas torde innebära en platt skärm medan plast brukar innebära en välvd skärm. Uppgifterna om en iPhone helt i glas skulle innebära en återgång till designen från iPhone 5 men den har sina nackdelar i en telefon som är känslig för skador om du tappar den. Alla senare modeller har haft en baksida i metall (aluminium) vilket talar för metall även i den kommande modellen. Uppgifterna om en skärm där bilden går ända ut i kanterna (bezel) är trovärdiga. De förekommer även runt de nya iPad-modellerna. En slags retrodesign som en hyllning till den första iPhonemodellen kan inte heller avfärdas.

Just alla uppgifter om utseendet och designen är svårast att bedöma då vi med stor säkerhet kan sägas att i alla fall en modell, iPhone 8 kommer med en ny design. Det kan nämligen bli tre modeller av nästa modell – iPhone 7S, iPhone 7S Plus och så iPhone 8.

I höst

I höst kommer vi att få veta. Gissningsvis vid inledningen, mitten av september då Apple brukar att hålla sitt höstevent.

Missa inte Mackens fråga!
Share This